Wednesday, February 07, 2007

Eximinationsuppgiften

Skriftlig examination (se under rubriken hemtentamen) bestående av del A och B
A) En individuell skriftlig del där studenten, utifrån litteraturen, redovisar sin förståelse för delkursens centrala begrepp och teoretiska perspektiv. Här handlar det om att utifrån delkursens litteratur redovisa och diskutera begreppen kultur, klass, etnicitet, genus, värdegrund och interkulturellt förhållningssätt.


B) En individuell skriftlig del där studenten redovisar sammanfattningen av en intervju med utgångspunkt i minst tre av delkursens centrala begrepp. Intervjun ska handla om en persons skolgång och erfarenheter av skolan och jämföra det med sin egen. Den intervjuade ska helst ha erfarenheter från andra skolsystem än det nuvarande svenska skolsystemet. Den intervjuade bestämmer själv vilken/vilka erfarenheter som han/hon vill dela med sig. Intervjun redovisas muntligt under seminarium 5 och skriftligt tillsammans med del A i examinationen (se schema och anvisningar för muntlig redovisning och inlämningsdatum).


Textstorlek: 12. Radavstånd: 1,5. Typsnitt: Times New Roman

Kompletteringar lämnas in i pappersform till lärarutbildningens expedition senast fredagen 23/2-207 kl 16:00 och skickas även elektronisk till seminarieledarens urkundsadress: förnamn.efternamn.sh@analys.urkund.se